Bygg din egna kompetens i säkerhet och CE-märkning

Import och tillverkningsmarknaden måste ta ett stort ansvar i sin produktion för att kunna distribuera på EU-marknaden. Alla produkter måste uppfylla krav inom hälsa, miljö och säkerhet för att få tillstånd och en relevant CE-märkning.

Med hjälp av denna lag ska konsumenterna känna sig säkra med sina investeringar och köp. Dessutom testas regelbundet olika produkter genom marknadskontroller för att behålla sin standard. Därför är det oavsett bransch av stor vikt att hålla sig till EU-direktiven.

Vad betyder CE-märkning?

Att ha ett synligt CE-märke betyder att tillverkaren eller importören intygar att de uppfyller EU:s föreskrivna säkerhetskrav och att de kontinuerligt tar hänsyn till de krav EU-lagstiftningen erfordrar. Beroende på bransch kan det handla om olika områden som måste ses över. Att göra en kvalitativ riskbedömning kan ha stor betydelse för arbetsmiljön, arbetsprocessen och den slutgiltiga produkten. Inom branscher som bygg och industri är säkerhetskraven grundläggande för att kunna erbjuda konsumenterna ett säkert arbete.

Garanterad standard

Produkter vi använder i hemmet och inom byggindustrin måste vara säkra och uppfylla de krav som CE-märkningen kräver. Dessutom är certifieringen en viktig del av marknadsföringen och ett bra sätt att skapa förtroende för specifika produkter.

Behöver du hjälp med en professionell riskbedömning och rådgivning kan du kontakta CE-märkningskonsulter och experter inom området, klicka här för mer information.