Den perfekta matsalen

Matsalen, husets hjärta. Det är där alla husets inneboende får näring så att de kan fortsätta att utveckla sina liv och sitt hem. Vad är det då som behövs för att skapa den perfekta matsalen?matsalsbord

Bordet

Få möbler i ett hem har så stort men ofta bortglömt värde som matbordet. Bordet är en samlingsplats. Ett ställe för släkt, vänner och familj att umgås och äta tillsammans. Det viktigaste är då självklart att alla får plats. För även om det finns viss sanning i det gamla uttrycket ”finns det hjärterum så finns det stjärterum” så finns det en gräns på hur trångt man kan sitta vid ett bord. Tänk därför igenom hur många som brukar äta vid bordet både till vardags och till fest. Hitta en passande balans och tänk igenom om ett extrabord vore en bra lösning när det väl kommer fler gäster.Om man har utrymmet för det är det dock alltid härligare med ett riktigt, fast bord där alla gäster får plats. I vissa fall kan det dock vara svårt att hitta så stora  bord, men det finns ett knep. Även om de vanliga möbelaffärerna kanske inte har bord i rätt storlek så brukar vissa butiker som är inriktade till företag ha bra lösningar. Genom dem kan du hitta riktigt stora och högkvalitativa bord som egentligen är designade för konferensrum och stora matsalar på arbetsplatser.

Stolar

Med stolarna är det oftast enklare att vara lite kreativ. Visst det går att köpa stolar på vilken möbel eller kontorsbutik som helst men varför inte göra det lite roligare? Man kan till exempel köpa stolarna begagnade på antingen auktion eller i second hand. Dessa kan man sedan klä om i nya fräscha tyger och om det behövs, måla dem.