Ny byggfirma och komma in på marknaden

Inom byggbranschen är det hett just nu. Sverige försöker sig på en ny byggboom som vi såg på 70-talet och det är hög konkurrens om jobben. Även på den privata marknaden väljer många att bygga och renovera. För dig med nystartad byggfirma eller som fundera på starta en, får du här några bra starttips.

Skyltar på tomten

När du får in ett jobb spelar det ingen roll om du ska bygga på insidan eller utsidan, du vill markera att det är din firma som är här och bygger. Fråga därmed om du får sätta en skylt vid vägen med ditt företagsnamn på. Alternativt kan du trycka upp en banner som du spänner över byggställningen du arbetar på. Det går till och med att göra detta till ett krav för att du ska arbeta hos någon. Det borde också inge någon slags tillit att du är villig att visa upp vem som arbetar här.

Ge bort produkter

Vid varje jobb kan du ge bort en snygg produkt som tack för förtroendet. Via EasyTryck kan du trycka din logga på nästan vad som helst och beställa direkt på nätet. Sätt din logga på en tumstock och ge bort till kunden i slutet av bygget. Varje gång de kommer på att de behöver fixa något hemma, hämtar de tumstocken och minns ditt jobb. Då bestämmer de sig att ringa dig istället för att göra jobbet själv!

Rykte

Det handlar om att snabbt få ett bra anseende och rykte i staden. Försök därför att vara extra tillmötesgående, var snäll med prissättningen (utan att gå back, så klart!). Om det uppstår problem är det viktigt att lösa den så fort som möjligt, bra service i alla led är det som gör att en kund rekommenderar dig till sina vänner. Du ska också vara lätt att kontakta och har bra svarstider.