Renovera köket – att tänka på innan

Att renovera köket är oftast ett väldigt stort projekt. Och vid alla stora projekt gäller det att man har en bra plan och att man har tänkt på alla delar och problem som kan dyka upp. 

Välja stil

Att välja en stil för köket är det mest grundläggande delen av planeringen och det kommer att informera många av de val man gör därefter, som vilket färgpalett man bör hålla sig till och vilket kakel man ska använda.

Tänka på planlösningen

När man vet vilken stil man vill använda sig av gäller det sedan att planera hur det ska läggas upp. Om man är nöjd med utformningen som den ser ut nu behöver man kanske inte göra stora förändringar, men många gillar att ställa om en del bara för att få en ny estetisk känsla i köket. Överväg till exempel värdet av en köksö, separat kyl och frys och liknande förändringar.

Ta alla mått

Innan man sedan ger sig av för att köpa nya bänkskivor, skåp och annat som behövs är det av yttersta vikt att man har alla mått klart och tydligt antecknade. Att först inse när man börjat bygga ihop allt att det inte riktigt får plats eller blev mindre än man tänkt sig är inte en trevlig realisation.