För er som arbetar inom skogsindustrin

Digitaliseringens era har kommit men vad har den med skogsindustrin att göra? Det går bra att arbeta som vanligt, det har fungerat så bra hittills. Fördelarna med att digitalisera är dock många. Hänger ni inte med in i den digitala världen kanske ni hamnar på efterkälken och era konkurrenter vinner.

Investera klokt och vinn i längden

Det är lätt att fortsätta med gamla och trygga vanor men vågar ni satsa finns det mycket att vinna. Tillgången på data är A och O i dagens samhälle och det ska gå fort att hitta informationen. Med digitala lösningar ökar flexibiliteten eftersom det ni vill veta finns nära till hands var ni än befinner er, ute i skogen eller på kontoret.

På SDC (Skogsbrukets Data Central) i Sundsvall ägnar de mycket tid till att underlätta för virkesmarknaden som gått från att vara regional till att vara både nationell och internationell. Avstånden har ökat och kräver nya lösningar för att effektivisera kommunikationen. Med hjälp av fjärrmätning kan ni till exempel placera kameror på timmerbilarna och analysera data på en plats långt därifrån. Allt som behövs är att lastbilschauffören knappar in lite data. Virkesmätning går alltså mot att bli del-, eller till och med, helautomatiserat.