Viktigt att ha koll på virkets hållfasthetsklasser

Inom virkesindustrin är det viktigt att ha korrekt information om virkets hållfasthetsklasser. Hållfasthetsklasser avgör hur virket ska användas och vad det är lämpligt för. Det är därför viktigt att ha koll på vilka klasser som finns och vilka egenskaper de har.

Så här sorterar du virken rätt

Det finns en mängd olika hållfasthetsklasser för virke, men de flesta sorteras enligt Eurocode 5 och det finns fyra huvudgrupper: C14, C16, C18 och C24. C14 är den lägsta klassen och C24 den högsta. Jo högre klass, desto starkare och mer hållbart är virket.

Det är viktigt att säkerställa att du har rätt hållfasthetsklasser för det projekt du arbetar med. Det gör du enklast genom att använda en virkesortimenterare, som sorterar virken efter de specifika egenskaperna som krävs för ditt projekt. De som tillhandahåller verktyg för detta är företaget Dynalyse, kontakta för mer information och vad som ni kan vara i behov av.

Fördelar med att använda en virkesortimenterare

Att använda en virkesortimenterare har många fördelar. Du får till exempel:

  • Snabb och enkel sortering av virken, så att du kan fokusera på att göra ditt arbete istället för att leta efter rätt virke.
  • En säker och pålitlig metod för att sortera virken, så att du alltid har rätt virke till hands.
  • Möjligheten att spara tid och pengar genom att du inte behöver köpa mer virke än du behöver.

Slutsats

Att ha korrekt information om virkets hållfasthetsklasser är viktigt för att säkerställa att du har rätt virke för ditt projekt. Genom att använda en virkesortimenterare får du en snabb, enkel och pålitlig metod för att sortera virken, samt möjligheten att spara tid och pengar. Så se till att alltid ha koll på virkets hållfasthetsklasser och sortera virken rätt för ett framgångsrikt projekt.