2 av de bästa sakerna i hemmet

shutterstock_180159656

Efter alla artiklar om inredning och renovering som finns på nätet och hos oss, efter alla timmar som man har spenderat att titta på olika byggprogram, finns det 2 klara vinnare i hur man skaffar ett mysigt och personligt hem. 

Mysfaktorn höjs med levande eld

Riktiga flammor ger en speciell känsla och det blir genast mysigt och romantiskt i rummet. Tänk då hur perfekt ett rum kan bli om det också ger lite extra värme, något som kan behöver under det kommande månaderna. En braskamin ger dig ytterligare en värmekälla och du får den där eftertraktade mysfaktorn också. Du kan köpa hem en braskamin från en webbshop och hitta en installatör hemma på orten eller göra det själv.Man måste dock göra en bygganmälan när man ska installera en kamin. För att få veta mer exakt hur anmälan ska göras måste man kontakta sitt lokala stadskontor.

Platsbyggda möbler

Nummer två på listan är något som utnyttjar utrymmet idealt och ger bostaden lite mer personlighet. Om du har snedtak kan det vara svårt att möblera, man behöver förvaring men inga möbler passar riktigt. Genom att bygga sina egna förvaringsmöbler eller få en firma att göra det åt en, kan du utnyttja allt utrymmet under snedtaket på bästa möjliga sätt.Men platsbyggen är inte bara för att utnyttja utrymmet, det är också väldigt dekorativt. Exempelvis kan man bygga en simpel bokhylla runt en dörröppning och plötsligt får rummet mer liv och känsla. Och självklart är det ett smart sätt att använda utrymmen som sällan används till någonting.Titta gärna runt i huset efter oanvända utrymmen, det finns fler än man tror. Kan man kanske använda allt utrymme ovanför dörrarna till taket till något? Finns det plats för något under trappen? Kolla i inredningskataloger och på internet hur andra människor har gjort och få inspiration till ditt eget specialbygge.