Planera hemmet

shutterstock_243272509Ett nytt hem är en värld av möjligheter. Ni kan inreda, möblera och renovera precis som ni vill. Att ha ett drömhem är mycket värt och det gäller att båda parterna är nöjda med upplägget ni planerat för hemmet.

Lägg fokus på favoritsaker

Lista upp era favoritsaker att göra hemma. Dessa aktiviteter och hobbies borde få ta mest plats i hemmet. Om man älskar att ha middagsbjudningar och träffa familjen, ska man satsa på en härlig matplats där alla får plats. Har ni delade aktiviteter får man kanske dela upp och få ett rum var, så att säga. Om en gillar att läsa, kanske man kan skapa en härlig läshörna eller ett minibibliotek i ett rum medan den andra får ett rum att använda för sina favoritaktiviteter.Detta kan betyda att vissa saker som brukar finnas i ett hus såsom gästrum eller hemmakontor får kasseras. Huset är främst till för er som bor där och finns det inte utrymme för att hobbyrum och ett gästrum, ska man helt klart välja bort den mindre attraktiva alternativet.

Renovera långsamt

Ett hus blir inte klart på några veckor. Man jobbar fram sitt drömhem. Först måste man få ”bo in sig” och lära känna huset. Sedan förändras man mycket som person genom åren. Du kanske hittar en ny favorithobby eller tappar lusten till en annan. Man bli inspirerad av nya inredningsstilar och kommer på smarta lösningar flera månader eller år efter att man flyttat in. Ett hem skapar man genom att bo där, inte bara genom att flytta in.