Organisera flytten

Det börjar bli dags att packa ihop sitt bohag och flytta det till sitt nya hem. Just flytten från ett hem till ett annat brukar vara struligt och stressigt. Men om du organiserar flytten på förhand kan det gå hur smidigt som helst!

Boka flyttstädet tidigt

Om du vet vilken dag du behöver lämna över nycklarna till ditt gamla hem, kan du redan nu boka in flyttstädningen. Att få veta pris och genomföra en bokning går på en grisblink. Om du besöker Nox AB kan du fylla i dina uppgifter och få kontakt och prislista inom en minut. Varför ska du boka flyttstäd så tidigt? Eftersom du inte kan kontrollera dagen du ska lämna över nycklarna, behöver du vara säker på att företaget inte är uppbokad eller får in en bokning innan du har hunnit kontakta dem.

Packa rum för rum

Spring inte runt och släng ned allt du hitta i en kartong. Välj ut ett rum och packa allt i det samtidigt. Märk kartongerna noggrant med info om vad som finns i (lakan, böcker, prydnad, etc) samt vilket rum det ska stå i det nya hemmet. När ni bär in alla kartonger går det fort att portionera ut era saker till rätt rum på en gång. Tänk också på vikten, en full flyttåda med böcker väger mycket mer än en med gardiner. Fyll gärna kartongerna för att slippa behöver köpa mer kartonger, men blanda innehållet i vardagsrummet i lådorna så de är lättare att bära. Du kan lägga några lager böcker i botten och sedan fylla upp med DVD-filmer eller rummets gardiner.