Så inreder du ett perfekt gästrum

Gästrum är inte något alla har lyxen att kunna ha. Men alla som finner sig med ett rum extra har säkert övervägt att göra det till ett gästrum. Om du själv gått i dessa tankar har vi samlat ett antal inredningstips för gästrummet i denna artikel.

Välj en bra säng

I gästrummet precis som ditt eget sovrum bör alltid sängen hamna i centrum. Se därför alltid till att välja ut en ordentlig säng som gästerna kommer kunna sova gott i. Du kan bland annat titta på några bra alternativ i olika prisklasser hos Sängjätten.

Praktisk förvaring

Gästrummet ska göra det enkelt för gäster som stannar ett tag att packa upp sina saker och slippa leva ur sina väskor tiden de hälsar på. Se därför till att inkludera byrå och garderob så de kan förvara olika sorters kläder på en bra sätt. Ställ gärna fram några mindre lådor eller korgar också så kan de enkelt förvara allehanda småsaker.

Tänk inte bara sovrum

Gästrummet kommer rent naturligt att se ut som ett sovrum. Men det är viktigt att du inte stannar bara vid inredningen som ett traditionellt sovrum har. Du kan oftast få ett bättre resultat om du tänker på gästrummet som en liten lägenhet istället. Så inkludera gärna möbler som stol och bord, en liten soffa eller fåtölj och häng upp saker som väggkrokar vid dörren och även en spegel någonstans.

Planera belysningen

Då gästrummet kan komma att användas på många olika vis är det klokt att ta tiden att verkligen planera belysningen. Se till att det finns bra belysning vid sängen och kring alla sittplatser. Om du inkluderar något som ett skrivbord är det lämpligt att skaffa en bra skrivbordslampa också. Väljer du dessutom lampor med dimmerfunktion kan stämningen enkelt anpassas efter situationen.