Byta golv i ett rum

Att byta golvet kan vara en stort projekt beroende på vilket typ av golv det handlar om. Men det kan också göra väldigt mycket för känslan i rummet. Ett gammalt och slitet golv ger ju sällan det önskade intrycket. Med ett golvbyte kan detta förbättras med hästlängder.

Välja nytt golv

Innan man gör något annat är det dags att tänka på vilket typ av golv man vill lägga. Alla golvtyper har sina för- och nackdelar. Men det handlar även om vilken känsla man försöker skapa. Kostnaden kommer ju alltid vara en stor faktor, men det gäller ju också att tänka på vilka fördelar som kommer med prislappen. Ett massivt trägolv kan exempelvis vara dyrt och jobbigt att lägga. Men det kan också slipas flera gånger om har har därmed en riktigt lång livslängd. Och låter man ett proffs göra jobbet får man också det bästa möjliga resultatet.

Riva golvet

Att riva upp det gamla golvet är det första steget när arbetet påbörjas. Detta kan vara allt från snabbt och enkelt till tidskrävande och jobbigt. Allt beror på vilket sorts golv det handlar om, men även hur länge sedan golvet lades. I riktigt gamla hus användes andra sorters metoder för att lägga golv. Har de exempelvis spikats fast kommer man behöva dra fram kofoten och förvänta sig spendera en hel del tid och armstyrka för att bli färdig.

Lägga nytt

När det gamla golvet väl är borta kommer arbetet att lägga det nya. Noggrannhet är ett viktigt ledord i detta skede. Tar man sig inte tiden att planera ut arbetet kan man göra kostsamma misstag. Ett klickgolv är förhållandevis enkelt att lägga medan vissa plastgolv kräver fackmannakunskaper för att lägga korrekt. Se till att du vet precis vad som behövs för att lägga golvet så du inte tar dig vatten över huvudet.